Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Граждански клуб ЛИПА подари на Старозагорските минерални бани зоопарк на откритоГраждански клуб ЛИПА Стара Загора постави началото на новата си инициатива - зоопарк на открито в Старозагорските минерални бани. Към 12-те зеленоглави мъжки патици на 25 юни се присъединиха и 10 женски от същия вид, предоставени от Зоопарка в Стара Загора. В парка е обособена зона, в която живеят 5 двойки токачки, които в скоро време ще имат поколение.

Жителите и гостите на курортното селище се наслаждават и на двата калифорнийски заека, дарени от изпълнителния директор на Прогрес АД Славин Янакиев.

 

Снимки: Емил Енчев

Преди две години представихме програмата на Граждански клуб ЛИПА и обявихме Старозагорски минерални бани като приоритетно направление в дейността ни. Съдействахме за поставянето на детски съоръжения, спортни уреди, беседки, пейки, храсти и цветя, художествено оформяне на пространството. Поставихме началото на липовата гора в парка. Помагаме за провеждането на много събития, каза председателят на Граждански клуб ЛИПА Олег Стоилов, който е и председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

На откриването на зоопарка присъстваха кметският наместник на Старозагорски минерални бани Станчо Станчев, членове на Клуба и гости. Сред тях беше и Петър Калчев от Регионален исторически музей - Стара Загора, който прави археологически проучвания в района.

Партньори на неправителствената организация са обещали да осигурят още птици, а фирма Петър Воденичаров ще осигури 5000 рибки, които ще бъдат пуснати в езерото и ще привличат и любителите на риболова. В зоопарка на открито ще живеят и възстановени птици, лекувани в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани, съобщи още Олег Стоилов. Същия ден в Старозагорските минерални бани беше открита улица Липа.

Граждански клуб ЛИПА ще съдейства при разработването на съвременна 3D карта, която ще представя обектите и забележителностите на курорта. Ще бъдат поставени професионално изработени указателни табла, което ще допринесе за европейския му облик на селището, каза Олег Стоилов.

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?