Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

С посредничеството на Обществен дарителски фонд в последните дни на октомври 2014 г. в доброволческа акция на Старозагорски минерални бани се отзова група от 16 служители на софтуерната фирма SAP Labs България. Всичко бе договорено предварително. Ентусиастите от развойното звено на германския софтуерен гигант имаха желание да положат доброволчески труд в едно от приказните кътчета на България. За целта, кметът на курортното селище Станчо Станев им подготви условия за труд – пейки и парапети на мостове и огради покрай реката имаха нужда от освежаване с боя. За сметка на доброволците бяха закупени бои, четки, ръкавици, грунд. Резервации на хотел, барбекю – всичко бе направено.

В деня на пристигането на доброволците над Баните вали тихо и кротко есенен дъжд. Вали и не му се вижда краят... А не беше такава прогнозата за времето. Както се казва: понякога и Емо Чолаков греши – и той е човек!

Това, естествено наложи промяна във вида на доброволческия труд. Ние, партньорите на доброволците, от Граждански клуб ЛИПА осигурихме чрез семейство Петя и Жоро Йорданови от разсадника им край село Ягода три годишни фиданки - Каталпа, Ацер Негундо и Албиция. Място за засаждането им – парка край езерото, инструменти – осигурени.

Точно в 11:30 часа, като че ли с немска точност доброволците от SAP Labs България бяха в парка край езерото, където председателят на клуб ЛИПА Олег Стоилов ги посрещна сред токачки, камерунски козички и зайци на открито. Разказахме им накратко за нашите инициативи, раздадохме им информационни материали и ... на работа. Всички, с изключителен ентусиазъм под вещото ръководство на кмета Станчо се захванаха на определените места да копаят дупки за фиданките. И тъй като са компютърни специалисти, всичко им бе интересно. Защо дупките да са 60х60х60 см, какви са фиданките, местни видове дървета ли са, откъде са? Въпроси, въпроси, но и работа! И накрая всички бяха доволни от свършеното. Забавляваха се със зеленоглавите патки в езерото, нахраниха ги със зърно, наслаждаваха се на природата. Кметът ги разходи покрай минералната баня, римските терми и до центъра, където всички си направиха снимка за спомен пред новоизградената информационна стена от двама старозагорски художника.

Някои попитаха къде и какви SPA процедури правят в комплекса, други се интересуваха от екопътеки и алеи за планинско колоездене, но всички единодушно заявиха, че догодина пак ще дойдат тук, на Старозагорските бани – да се полюбуват на природата и условията, и да видят труда от своята доброволческа дейност – засадените от тях фиданки. И се заклеха да го направят!

SAP е световен лидер в бизнес приложенията по отношение на приходи от софтуер и свързани услуги - с повече от 66 000 служители в повече от 130 локации за разработка и продажби по света. Централата на SAP е разположена във Валдорф, Германия.
Така наречените "Лабове" (laboratories) в SAP са центровете за разработка на софтуер, които създават иновативни софтуерни продукти, привличайки таланти и използвайки достиженията на технологиите. SAP Labs България е създадена през 2002 г. и в момента в компанията работят повече от 600 професионалиста, които създават водещи Cloud и In-Memory технологични решения, допълнени от качествени услуги по поддръжка и технологично консултиране.
SAP Labs България активно си сътрудничи с български университети в рамките на програмата SAP University Alliances.
Компанията развива активно на местно ниво глобалната политика на SAP за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие.
http://www.sap.com/bulgaria/about/sap-labs-bulgaria.html

IMGA3849

IMGA3823

IMGA3825

IMGA3837

IMGA3851

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?