Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Стотици старозагорци видяха днес уникален електрически мотоциклет, върхово техническо постижение. Той пристигна на площада пред общината съпроводен от електроскутери, с които работи мобилната група на общинска полиция. Проявата е част от Първата околосветска обиколка с такъв мотоциклет, която стартира на 14 август и преминава през София и Стара Загора. След 2 години на подготовка, 23 студенти от Eindhoven University of Technology - Холандия (Nо 1 технологичен университет в Холандия), започват най-голямото предизвикателство на живота си- за 80 дни те ще изминат  26 000 км в 16 дъжрави по света на самостоятелно разработен електрически мотоциклет Storm Wave.

 

Разработката е подкрепена от множество водещи фирми във всички браншове и представлява върхово постижение на науката и техниката.  Параметрите на мотоциклета са: Мощност 35 KW, 380 км пробег с едно зареждане, 24 сменяеми батерии, ускорение от 0 до 100 km/h за 5 сек, тегло с батерии/без батерии 378/240 кг. Холандските студенти, чиято средна възраст е 23-24 години, бяха впечатлени от наличието на електроскутери в Стара Загора. Това, което виждаме е, че вие вече работите по елекектрическата мобилност. Страхотно е това, което правите, каза ръководителят им. Национален  координатор на проекта е Регионалният офис за Югоизточна Европа на Световния алианс за децентрализирана енергетика в партньорство с Холандското посолство и Търговско-промишлена палата - Стара Загора. В Стара Загора домакин е община Стара Загора, а проявата се организира с подкрепата на Регионален Академичен Център Стара Загора,  Тракийски университет и Граждански клуб ЛИПА.
На демонстрацията присъстваха зам.-кметовете Йордан Николов и Красимира Чахова, Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора, доц. Дарина Заимова, зам.-ректор на Тракийския университет, Младен Цветков от  рокерски клуб Фри уинд райдър .
Приветствам Ви за това, което с много труд сте създали, това е уникално превозно средство. Правилно сте избрали Стара Загора по пътя си, защото освен че сме зелен град, направихме така, че нашите служители също да ползват електроскутери, каза зам.-кметът Йордано Николов. Той им пожела приятен път и нови успехи.

Ваня Беновска, директор на  Регионалния офис за Югоизточна Европа на Световния алианс за децентрализирана енергетика благодари на общината и града за гостоприемството и също подчерта, че Стара Загора е пример за зелена мобилност.

Бизнесът на Стара Загора приветства за това, че сте се изправили пред това предизвикателство. Вашата работа е нужна за обединяването на света, подчерта Олег Стоилов.

Доц. Дарина Заимова пък отбеляза, че иновациите и предприемаческия дух сред малдите хора е нашето бъдеще. Тя пожела на холандските студенти успех във вяско едно начинание като млади учени или предприемачи.

Създателите на мотоциклета разкриха и парметрите му: Мощност 35 KW, 380 км пробег с едно зареждане, 24 сменяеми батерии, ускорение от 0 до 100 km/h за 5 сек, тегло с батерии/без батерии 378/240 кг.

Седем автомобила със студенти придружават електрическия мотоциклет. Студентите се сменят при управлението му. 

Много старозагорци пожелаха да си направят снимки с уникалния мотоциклет. Други, особено от мъжкия пол, с нескриван интерес разгледаха двуколесното превозно средство.

Повече  информация за старозагорското събитие можете да намерите на фейсбук страницата му: https://goo.gl/PjdnBN

Информацията за световното турне може да се следи на сайта му www.storm-eindhoven.com.

 DSC03038

DSC03018

 

DSC03030

 

DSC03037

 

 

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?