Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Всички 1450 първолаци в Стара Загора ще получат специални светлоотразителни ленти с надпис Пази ме, информира Тони Куцаров от Граждански клуб ЛИПА. Инициативата се провежда за пета поредна година, съвместно с община Стара Загора. Тя е насочена към безопасността на децата в нашия град. Надписът е Пази ме!, защото децата са невинни, те нямат спирачки и всички ние трябва да ги пазим. Приносът ни е малък, това не решава проблема, но искаме да насочим вниманието, дори да предизвикаме дискусия, защото трябва да пазим живота на децата, допълни Тони Куцаров. От Гражданския клуб оповестиха и програмата за дейността си. Акцентите в нея са свързани с работата по социализиране на Стария чинар и превръщането на зоната около него в любимо място за старозагорци и гостите на града. Предстои дооформяне на пространството около дървото – изравняване, водоснабдяване, осветление и видеонаблюдение. До дни там ще бъдат сложени нови шест пейки за отдих.

Ще продължи подкрепата за развитието на зелената инфраструктура на Стара Загора с инициативи като засаждане на нови дървета в Алеята на липите в Новия парк. Продължава и работата по проекта за превръщането на Старозагорските минерални бани в Зеленото сърце на Стара Загора. Ще бъде разработена концепция за развитие на курорта. Хората от клуба ще подкрепят и петото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2016.

 1lenti

 

Членовете на ГК ЛИПА ще изпълняват и поетите ангажименти към младите старозагорци от Младежки алианс за предприемачествои младежката формация ЗараЛаб.

Готви се и новото шесто издание за подкрепа на масовия спорт „Детски старозагорски олимпийски надежди 20017”, което ще бъде разширено като обхват.

„Както и досега, обективно и безпристрастно ще даваме мнение по актуалните теми от живота на Стара Загора. Ще участваме активно в партньорство с други неправителствени организации, институции и местна власт в поректи и прояви полезни за старозагорската общоност”, заявиха от ръководството на Клуба. Ще се развива и формата „Обществен форум за партньорство с местната власт” като уникална структура на старозагорското гражданско общество.

 

Програмата на ГК ЛИПА

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?