Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

550350 475568105817317 1075345693 nБлизо 100 вида вина от над 30 производители от България, Италия и Турция бяха представени на изложението "Августиада" в Стара Загора. Първият по рода си фестивал на виното и културното наследство бе открит ня 19 октомври (събота) с пъстро шествие на Цар Трифон и гроздоберачи с пълни кошници по улиците на града. Проведоха се и традиционните ритуали по гроздобер и тъпчене на грозде пред самата сградата на Регионалния исторически музей.

Посетителите на изложението имаха възможност да се насладят на изложените вина в атмосферата на древната Августа Траяна. На запазената от римско време улица на античния град се състояха традициoнните дегустации, съпътствани и с майстроски приготвени мезета от български, италиански и гръцки шеф-готвачи.

Организаторите си поставят за цел фестивалът да се превърне в ежегодно събитие на което винопроизводители, представители на хранително-вкусовия бранш, ценители на виното, гастрономията и културното наследство, както и представители на различни сфери на бизнеса от страната и чужбина да се срещат.

Идеята за провеждането на Фестивала на виното и културното наследство обедини усилията и ресурса на много фирми и организации сред които и Граждански клуб ЛИПА.

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?