Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

На 10 ноември, събота, от 14:30 ч до 18:30 часа в залата на Регионалната библиотека "Захарий Княжески“ на ще се проведе инициативата Списание 8 на живо на гости в Стара Загора. Форматът на събитието е еднодневен и на него любими автори на Списание 8 споделят очи в очи с читателите част от своите безценни практически познания в различни области. Кампанията се провежда с любезното съдействие и домакинство на Община Стара Загора. ВХОД СВОБОДЕН.

В Стара Загора лектори ще бъдат холандецът със сърце на българин Патрик Смитьойс, алпинистът веган Атанас Скатов, доц. Христо Смолянов, Ганета Сагова, гл. редактор на Списание 8.

spisanie8 1

 

ПРОГРАМАТА

  • 14:30 ч Ти, лечителят! 

spisanie8 2

Ганета Сагова, гл. редактор на Списание 8 

 

Според статистиката всеки българин  (броим дори пеленачетата) пие средно на месец лекарства за 45-50 лв. месечно! Фармацевтичната индустрия у нас всяка година отчита двуцифрен ръст. Но това прави ли ни по-здрави? Ръстът на смъртност в България расте, населението намалява. България е с най-високия темп на увеличаване на онкологичните заболявавания в Европа. 

Темата става много лична, когато започнем да губим най-близките си хора – деца и родители, и когато децата се раждат все по-често с тежки заболявания, с които не можем да се справим. 

От създаването си (преди 10 години) Списание 8 активно проучва и пише по тази болезнена тема: описахме дейността на не един народен церител, разказахме за различни алтернативни методи. Отидохме чак до Филипините, за да видим с очите си дали наистина се правят операции с голи ръце и те спасяват ли животи. Срещнахме се с много хора, които са се излекували от „нелечими болести” и се убедихме..., че такива не съществуват. 

Как човек може сам да се излекува? Кои са скритите лечебни сили в организма ни и как да ги отключим? Отговорите на тези въпроси ще научите от лекцията на Ганета Сагова, главен редактор на Списание 8.

 

  • 15:30ч.    Последните ще бъдат първи          

 Патрик Смитьойс  

Spisani8 3

 

Патрик Смитьойс е холандец, избрал да стане българин. Има привилегията да вижда и през двете гледни точки – на чужденеца и на местния. Той ще ни помогне да погледнем България от друг ъгъл и да установим, че тя има много силни страни, за които ние, българите, като че ли оставаме слепи. Патрик ще ни посъветва как да сменим оптиката, за да станем част от положителната промяна.

 

  • 16:45ч.   Сакралната геометрия на Първата българска държава

Доц. Христо Смолянов

 

spisanie8 4

 

Загадъчен космометричен код, базиран на Златното сечение, обединява свещените градежи на Първата българска държава. Това изумително откритие правят Симеон Пешов, президент на „Главбулгарстрой”, и доц. Христо Смолянов в статия, публикувана в Списание 8.

Оказва се, че предците ни са познавали до съвършенство съотношенията на сакралната геометрия. Ясни геометрични съотношения свързват Мадарския конник, Плиска, Велики Преслав, Омуртаговата могила и Свещарската гробница в Сборяново.

Всичко започва с измерването на разстоянията и GPS координатите на важните археологически обекти. Оказва се, че в тях няма нищо случайно. Разположението им показва съществуването на грандиозен сакрален проект на древната българска държава. Още по интригуващото е, че в него се възкресява мярата от съкровището от Варненския некропол – най-старото обработено злато в света!

Строителните шедьоври от Първата българска държава следват модела на Златна спирала. Той сам по себе си е забележителен, но в този случай не само символизира, а и на практика декодира връзката между космически и земни съотношения. Според древните българи светът е преди всичко система от пропорции. Това послание можем да декодираме от интелигентно организираното пространство, което е люлка на Първото Българско царство отсам Дунава.И още нещо: оказва се, че мерните единици на Шумер и Древен Египет имат общ прототип, роден в нашите земи хиляди години преди пирамидите. 

Ако искате да научите повече за сакралната геометрия на древните българи, заповядайте на лекцията на доц. Христо Смолянов.

  

  • 17:45ч. -   Как се сбъдват мечти

Атанас Скатов      

Атанас Скатов е алпинистът веган, покорил върховете първенци на всеки от 7-те континента. Неговият нов проект е да изкачи 14-те 8-хилядника на планетата. Скатов ще говори за това как да реализираш мечтите си. Чуйте личната му история и препоръките му за постигането на трудни цели със силата на човешкия дух.

Събитието е с ВХОД СВОБОДЕН и ще се проведе от 14:30ч. в Градската библиотека „Захарий Княжески”, бул. Руски 144.

Още на www.spisanie8.bg

При интерес за интервюта с лекторите и за повече информация:

Ирина Люцканова – ПР на проекта

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Mob: 0889 228799

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?